RSS

Inici del Seminari 22.9.09

El darrer dimarts, 22 de setembre, vàrem iniciar les classes de seminari, tot presentant, en que consistirien aquestes.

A les hores de seminari treballarem temes relacionats amb l’educació, farem debats, treballs sobre llibres, comentarem articles, i sobretot, ens comunicarem i compartirem els nostres coneixements amb la resta de companys, que formen el seminari.

La primera activitat que vàrem dur a terme, va consistir en omplir un formulari relacionat amb nosaltres; amb els estudis que havíem cursat, la nostra experiència laboral, el per què del nostre interès cap a l’educació infantil... que seguidament, vàrem exposar davant de la resta de companys, usant-ho com a presentació per a conèixer més dels altres
.

Interactivitat

V. Bush va proposar una idea per millorar la comunicació científica, imaginant una màquina que arribés a operar com la ment humana, per associació d'idees, però degut a la limitació de l'informàtica del moment, no es va poder dur a terme.

T. Nelson va pensar en una xarxa com la d'Internet, trenta anys abans de la seva aparició, i malgrat no es va poder realitzar per l'endarreriment de la tecnologia en aquell moment, va donar lloc a innovacions com:
  • Hipertext consta d'un mitjà de pàgines a partir de conceptes que s'enllacen entre si. Aquest conjunt d'enllaços, forma una xarxa.
  • Hipermèdia, que funcionavaper mitjà d'enllaços i que incloïa imatges i sons, apart del propi text.

D. Engelbart, investigador que inventa el ratolí que permet una comunicació d'anada i tornada amb l'ordinador, establint així, la comunicació interactiva, que funcionava a base de grafismes i símbols visuals.

Els hipermèdia apareixen cap als anys noranta, com es el cas dels CDroms. La majoria d'aquests programes interactius tenien propòsits educatius. La interacció no només servirà a nivell educatiu i lúdic, sinó que també intervendrà en l'àmbit social i comercial.



Edu3.cat

Declaració d'intencions

Aquest bloc ha estat creat amb la intenció d'exposar-hi treballs,
documents i activitats proposades pel professorat del mòdul 1
del primer any del Grau d'Educació Infantil de la Blanquerna.