RSS

Apunts de classe 23.11.09

LLENGUATGE AUDIOVISUAL (segons la tesi doctoral de Joan Ferrés)

Com a tot llenguatge, sempre hi ha:
- El lector, es aquella persona que llegeix el llenguatge audiovisual.
- L’escriptor és el creador d’aquest llenguatge.
Des del punt de vista educatiu sempre és més interessant que els alumnes facin el paper d’escriptors.

Aquest llenguatge l’identifiquem sense ser après:
- Música, acompanya sempre i ja podem predir que passarà alguna cosa. Associem la música de psicosis a mort sense que ningú ens ho hagi d’explicar
- Escenes concretes que ja determinen com acabarà. (noia vestida de blanc sola enmig del bosc = morirà)
- Canvis d’estació = pas del temps

Existeixen llenguatges formals i informals. L’audiovisual, no transmet fets sinó EMOCIONS (va lligat amb els estats d’ànim), no és ni pretén ser res concret, sinó emocional.
A través d’un vídeo no podem pretendre transmetre coses que no siguin emocions, per què al no ser la seva funció, no assolirem els objectius que preteníem.
Un Power Point, també és capaç d’emocionar, malgrat en segons quins moments pot resultar del tot estàtic.
IMATGE - EMOCIÓ - IDEA

Hi ha dos tipus de vídeo amb diferents objectius, utilitats i situacions per a utilitzar-los.
- Vídeo-lliçons: són aquells que ens transmeten fets i continguts, estarien adreçat a veure de manera individual o en grups molt reduïts. Aprenem mentre el veiem.
Exemple: vídeo d’història, no som capaços re recordar la informació ni dates concretes que s’esmenten al llarg de la projecció del vídeo, únicament és limitava a narrar fets i no pretenia transmetre cap emoció
- Vídeo-motivador: aprenem després, amb la posada en comú de les opinions, al contrastar les idees, es poden veure en gran grup.
Exemple: vídeo dels animals “dinner for two”, en aquest cas no parlaven i la informació arriba als lectors molt millor a través de les imatges, la música, les escenes... Ja que és una història que tracta per mitjà d’emocions.

El format estàndard del vídeo és .WMV (windows media video) o bé .MOV. De la mateixa manera que les imatges, els vídeos també es mesuren amb pes, grandària... De grandària en trobem de dos tipus:
- DV = 720 x 576 píxels
- HDV = 1440 x 1152 píxels

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada