RSS

La ciutat de la música

DIVENDRES 20.11.09
L’última sortida de la setmana, ha estat a l’Auditori. Una experiència molt maca, divertida, emocionant, entretinguda...
Primer de tot, hem fet una visita al museu de la música, millorat i molt modern, en el qual hem vist instruments de tota mena, coneguts i desconeguts per nosaltres, que al apropar-te a ells, podies escoltar el so que emeten.

També vam visitar la sala-taller, on els infants s’ho passen d’allò més bé, ja que hi ha una sèrie d’instruments que els nens i nenes poden tocar i experimentar amb ells, com un contrabaix, una guitarra elèctrica i diversos xilofons fets de materials diferents.

Un cop finalitzada la guia turística pel museu de l’Auditori, vam anar a escoltar l’assaig general de “Corda i descorda” que està adreçat a infants d’un i dos anys. Va ser una experiència màgica, no parava de pensar que si a mi em va agradar tant, com ho deurien viure els nens. Es tracta d’un concert màgic, on els músics juguen amb el públic i s’adreça a ells tant amb la pròpia música com amb les paraules. Al inici de cada cançó, hi havia una mena d’introducció feta pels propis músics, parlant entre ells i creant l’ambient necessari per iniciar la següent cançó.

Personalment, ho vaig trobar fantàstic, vaig quedar meravellada principalment pel violí i també per la guitarra espanyola. Creaven unes melodies espectaculars que fins i tot feien emocionar. La broma, les rialles, les cançons arribaven al públic d’una manera tant senzilla i directa que era molt maco de veure. Hauria estat genial poder estar envoltats del públic infantil per observar les seves reaccions, ja que és d’una cançó, la podien reconèixer, i tant com nosaltres vam acompanyar amb les nostres veus a aquells artistes, em pregunto que farien els infants.
Després del concert, ens van fer una conferència per explicar-nos diferents aspectes del museu de la música i de què és l’Auditori i què pretenen.

El museu, té una exposició permanent que està adreçada als diferents públics:
- Educació infantil (P3-P5) i (P5-primària)
- Secundària
- Batxillerat
- Cicle mitjà d’Educació Primària

Així com podem triar dues modalitats per a fer la visita: lliure o comentada. Tant l’una com l’altre, requereixen un treball a l’aula posterior i anterior a la visita. Per això s’ofereixen materials educatius, que formen part d’una col·lecció que inclou un CD i un seguit d’il·lustracions per a que els mestres ho puguin treballar a l’aula

L’Auditori és la ciutat de la música, un espai per a la societat, amb la finalitat d’aproximar la música de qualitat a la màxima gent possible (de 0-100 anys).
Des de l’Auditori entenen la música d’un munt de maneres diferents:
- Manifestació artística important
- Art que altera sons i silencis
- A través de la vibració de l’aire ens arriba a l’ànima
- Està lligada al nostra ésser humà
- ...

Què pretenen?
- Impactar per interessar
- Experimentar, potenciar les activitats perquè la gent faci música, perquè s’interessi i a través d’ella i ens faci emocionar
- Aprendre, cal estimar-la i per això primer ens cal aprendre-la.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada