RSS

Seminari 1.12.09

La sessió d’avui ha consistit, per una part, en fer un debat a nivell de contingut de la pel·lícula Àgora, i per altra banda, comentar l’activitat realitzada el dimecres de la setmana d’activitats que consistia en cercar i visitar una proposta educativa.

El debat sobre la pel·lícula, ha girat entorn una fitxa que tractava diferents aspectes del film per poder compartir i exposar les nostres opinions. Primer de tot, calia pensar en els diferents temes que tracta la pel·lícula, i n’han sortit forces:
- Religió
- Política
- Fanatisme
- Astronomia
- Filosofia
- Ciència
- Ideologia
- Educació
- Imposició
- Tolerància
- Respecte
- Convivència
- ...

Per altra banda, ens hem fixat en els diferents elements de situacions comunicatives que es mostren, i ens hem adonat, que les úniques comunicacions dialogades que apareixen, són a l’àgora i al parlament. La resta de situacions, són un intent de comunicació a través de la manipulació (segrest, agressivitat, força, ignorància...) i no pas per mitjà de la paraula.

En referència al llenguatge audiovisual, cal destacar la grandesa de les tècniques emprades com la banda sonora, les imatges, els efectes audiovisuals, els colors de la roba, la visió d’àliga i el zoom... Tot relacionat i amb un rerefons simbòlic.


Un cop visionada la pel·lícula, en concloem que s’ha de promoure el debat, el diàleg, l’experimentació entre l’alumnat concretament centrant-nos amb l’educació infantil, ja que és molt important escoltar la veritat dels altres, ja que no sempre la nostra veritat teòrica és la veritat absoluta. Cal escoltar, cal aprendre i saber escoltar, absorbint la informació que rebem. Cal respectar la veritat dels demés.


Per finalitzar, un cop acabat el debat de la pel·lícula hem reprès el tema de la setmana d’activitats i cada un de nosaltres, hem explicat a la resta dels companys l’activitat que vàrem fer, escoltant d’aquesta manera propostes diferents i interessants. Com ara l’oferta educativa que proposa l’Aquari de Barcelona, una obra teatral en l’hora del conte d’una biblioteca, el CaixaFòrum, l’Auditori, el Museu de la Xocolata... i finalment, el Zoo de Barcelona per part meva i de l’Elisabet.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada