RSS

Com preparar les sortides

A partir dels dos anys ja poden realitzar sortides d’una nit sense els pares. És important sortir amb els nens ja que d’aquesta manera guanyen autonomia, independència i aprenen a conviure amb la resta dels companys. Cal tenir en compte que cada nen respon a aquesta autonomia d’una manera diferent.

Passos a fer per a realitzar una sortida:
· Recerca d’una empresa de serveis, que inclou també la casa. En sortides d’infantil, les granges-escola són ideals (instal·lacions grans, espais limitats...) La iniciació de la contractació dels serveis, s’ha d’iniciar cap al mes de juny.
· Cal visitar les instal·lacions abans d’anar amb la canalla i observar les lliteres, els lavabos (si estan adaptats o no), pactar el menjar amb la cuina, el menú dels dies de l’estada...
· Assegurar-se que tots els papers estan en regla: responsabilitats civils i assegurances econòmiques. Si els de la casa de colònies comenten alguna negligència, nosaltres no som responsables en cap cas.
· Consultar la formació dels monitors, parlar sobre les activitats proposades per la granja-escola, els materials...
· També cal contractar un autocar de seguida amb aquesta edat poden anar sense cadireta perfectament mentre l’autocar gaudeixi de cinturons de seguretat. No hem de cedir mai a que els pares ens proposin de portar als seus fills fins la casa de colònies amb el seu cotxe particular. Al deixar-los i marxar-se, els nens es senten com abandonats i es passen hores i hores plorant.
· Si fem una sortida a primària, on realitzem activitats de risc, contem amb l’assegurança de la casa de colònies, l’assegurança escolar que paguen els pares, i una tercera pel fet d’efectuar activitats de risc.
. Tenir localitzat l'hospital més proper, en cas d'accident.
· Sempre s’ha de tenir una persona de contacte a l’escola, el cap d’estudis o bé el director del centre per avisar de l’arribada, de la tornada...
· Sempre hem de portar sobre les llibretes de salut dels nens, a preferir que sigui l’original.
· Si la sortida és només d’una nit, es recomanable evitar les dutxes, en cas de que calgui fer-ho, evitar l’ús del sabó.

El més important de tot, viure la sortida abans, durant i després.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada