RSS

Llibertat o règim virtual totalitari?

He trobat aquest vídeo al bloc del professor d'informàtica de l'escola Súnion, i m'ha semblat força interessant, com per compartir-lo amb tot aquell qui el vulgui gaudir. Abans de tot, una petita reflexió.

Es curiós com arribem a pensar que som capaços de controlar les coses, quant sense adonar-nos, som nosaltres els qui estem sent manipulats per altres persones.
Compartir es viure i al mateix temps informació és poder.


En aquest moment, mentre nosaltres estem cegats per l’ànsia de compartir moments de la nostra vida amb els altres, sentiments i emocions que patim en cada moment; hi ha persones que ens veuen com a simples fonts d’informació i dia rere dia creixen molt, i molt més, gràcies a nosaltres. Estem tan cegats que no ens adonem que nosaltres mateixos estem transferint les nostres dades personals en tot moment.


Fins quin punt en som conscients d'aquest control? Ens estem obsessionant amb la gran quantitat d'informació que ens arriba, a través d'aquesta pàgina de xarxa social, sobre les vides dels nostres amics i coneguts? Podriem passar una setmana sencera sense visionar les actualitzacions d'imatges, de comentaris i de notificacions del facebook? Aleshores es quan jo em pregunto, qui controla a qui: nosaltres a la informació o la informació a nosaltres?
Per altra banda, realment ens donem conta de que estem sent vigilats, de que estem sent controlats, de que cada cosa que escribim serà posteriorment analitzada?

"Per al llenguatge de facebook compartir és anunciar."


Aquí us deixo també un article força interessant del diari EL PAÍS (de fa cinc dies), que també fa una reflexió sobre Facebook i les diferents xarxes socials.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada