RSS

Apunts de classe 19.10.09

Imatge digital, conceptes bàsics d’imatge digital.
- Grandària, quantitat de píxels que té la imatge. Contra més mega-píxels té una imatge, té més grandària, podrem observar més el detall, la imatge està més definida. Com més gran és la imatge, més pesa. Multiplicant la grandària de la imatge, podem esbrinar els mega-píxels que té la càmera fotogràfica amb la que s’ha pres la imatge.

- Pes, el que ocupa la imatge en memòria (TB, GB, MB, KB, B). La relació és: 1TB = 1000GB; 1GB = 1000MB; 1MB = 1000KB; 1KB = 1000B.

- Profunditat de color, nombre màxim de colors que pot arribar a tenir la imatge. Una imatge són píxels, cada píxel és un color concret. Una imatge normal pot arribar a treballar amb 16 milions de colors. Les imatges que treballen amb menys colors, ho fan amb games de grisos. Contra menys colors, menys realista és la imatge.

- Resolució, relació entre nombre de píxels i l’espai físic que ocupa. Es mesura en ppp (píxels per polzada), (1” = 2,54cm), (2 píxels per cada metre). És una mesura de proporció que està condicionada a les propietats del propi medi físic (pantalla, paper...) És a dir, quan copiem una imatge d’internet i la enganxem en un document word, estem variant la resolució inicial de la imatge, i quant la imprimim, la tornem a variar. Ja que les pantalles d’ordinador, treballen a 72ppp i en canvi les impressores hi treballen a més, és a dir que quan imprimim, tornem a variar la resolució i es veurà cada cop més malament (perquè una imatge ens quedi impresa i la veiem amb la mateixa resolució que en pantalla, haurem de treballar la imatge amb més píxels a l’ordinador). Contra més resolució té una imatge, es veurà més nítida perquè es treballa amb més píxels. La resolució, té a veure amb el pes.

GIMP:
- És un editor d’imatges, estil photoshop però lliure.
- Té les barres d’eines desenganxades del cos del programa.
- A diferència del paint i igual que el photoshop, funciona per mitjà de capes.
- Format JPG, comprimeix el pes de la imatge, simplifica la manera de gravar els colors. Contra a menys qualitat es guarda la imatge, es graven amb menys colors i es perd qualitat d’imatge i píxels. El normal es guardar-les entre el 90 i el 100.
- Per penjar imatges al bloc, podem reduir-les per mitjà d’aquest programa, de manera que reduïm els píxels però la imatge queda visualment com la original. D’aquesta manera, ocupa menys i el bloc funciona més ràpid.
- Hem fet una pràctica a classe, a partir d’una imatge original. L’hem reduït, hem retallat la reproducció de l’original (utilitzant l’eina cúter) i finalment hem eliminat objectes i pigues de la imatge per mitjà de la còpia i amb l’ajuda del “tampó clonador”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada