RSS

Apunts de classe 7.10.09

Viquipèdia, hem fet una petita experiència, tot comprovant, si gaudia de les mateixes característiques que un wiki.

Aquesta enciclopèdia lliure, inclou una opció, que es la de “vigilar”, es tracta de fer-se càrrec d’un seguit d’articles, procurar el seu bon estat i aquesta aplicació, ens notificarà de les possibles modificacions i actualitzacions produïdes, d’aquesta manera, en facilita la tasca de voluntariat digital.

La viquipèdia ens permet comparar, contrarestar i com que està documentat, podem accedir a les fonts que han sol·licitat per a realitzar l’article i així poder comprovar la veracitat d’aquest.

Se’ns presenta en multitud d’idiomes, però el contingut que hi apareix, tot cercant el mateix concepte, és diferent. Així doncs, valdrà la pena cercar la informació en diferents idiomes per acabar de completar-la.

Com fer una entrada?
- A partir d’enllaços no editats (mantenen el format d’un link però són de color vermell i enllacen en una pàgina en blanc.
- Editant un article ja escrit, per fer-li aparèixer la paraula clau que necessitem, i a partir d’aquesta, crear un enllaç on hi apareixerà una pàgina en blanc llesta per ser escrita.

Llibre d’estil, de la mateixa manera que tots els diaris mantenen sempre el seu format, el seu estil, la viquipèdia també gaudeix d’una sèrie de normes i pautes que permeten que tots els nous continguts que s’hi editen, respectin el format dels més antics.

Projectes germans de la viquipèdia
- wikimedia commons, permet pujar imatges al bloc directament ficant l’adreça web en lloc de fer-ho des de un arxiu, d’aquesta manera, només linkem la fotografia, no la copiem. Totes les imatges que s’hi presenten en aquesta web, estan subjectes a una llicència de creative commons, per tant, només haurem de parar atenció a la demanda de l’autor.
- Wikibooks, aquest projecte, posa a l’abast de tothom, llibres, manuals, tutorials i altres textos pedagògics de contingut lliure i d’accés gratuït.

Un cop hem après el seu funcionament, les seves normes i característiques, caldrà que fem un treball. Es tracta de fer una aportació significativa a la viquipèdia, relacionat, està clar, amb el món de l’educació.
Podem fer aportacions de tot tipus:
- traduccions de la viquipèdia en anglès
- ampliar un article (per mitjà d’enllaços no editats)
- cercar un tema d’interès i fer-nos venir bé algun article per enllaçar la nostra informació

Ha de ser entre 4 i 6 persones i en tot moment caldrà respectar les normes d'estil i citar totes les fonts. Tota la informació necessària per l'elavoració d'aquest treball, està al bloc de gestió.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada