RSS

Apunts de classe 21.9.09

Hipertext, és un conjunt de relacions que s’estableixen per mitjà de nusos, que entre ells acaben formant una xarxa. Es tracta de que un cop dins d’una pàgina web, hi ha diferents hipervincles que amplien diverses informacions, obrint una segona pàgina i dins d’aquella una altra i una altre, formant així una xarxa.
En aquesta adreça web, és un article on hi apareixen diferents definicions d’hipertext, tenint en compte la cronologia i l’evolució en el món de la informàtica.)

Hipermèdia, és el mateix que un hipertext, s’estableixen també aquestes connexions i aquest enllaços però hi ha la intervenció d’imatges, sons i audiovisuals, que son les que creen els hipervincles.

Blocs, intervenen en l’escriptura reflexiva (què he fet?) i en la metacognitiva (què he après?) Tenen implicacions socials i educatives i contribueixen a reflexionar sobre el propi procés d’aprenentatge.


Què son?
És un mitjà de comunicació que permet donar a conèixer i compartir les teves idees, pensaments... És una eina de publicació i comunicació.

En què consisteixen?
És un espai web que consisteix en penjar entrades que s’organitzen en ordre cronològic invers. El conjunt d’entrades, formen un bloc.

Comentaris
Serveixen per a expressar les opinions, fer arribar la teva veu de manera directa i sense cap tipus de dificultat ni complicació. A diferència dels mitjans de comunicació addicionals.

Què és un Bloc Roll?
És una xarxa de blocs que tenen en comú un enllaç temàtic, els mateixos interessos.

Què és la Blocosfera?
És un terme que agrupa el conjunt de blocs i els seus respectius blocaires, on per mitjà dels comentaris i enllaços, es creen xarxes, comunitats i conjunts de diferents blocs enllaçats temàticament.

Wiki, és una pàgina semblant al bloc, però que no s’edita per ordre cronològic invers. Crea pàgines que s’enllacen entre si. Tenen un historial d’edició, on es poden veure les modificacions del wiki, creacions anterior, fragments eliminats... S’usen com a eina per a l’aprenentatge i únicament es pot afegir informació, no comentar-la.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada