RSS

Apunts de classe 21.9.09/28.9.09

Web 1.0, és una web únicament de lectura, estàtica, els usuaris no poden interactuar per mitjà de comentaris, cites ni res semblant. Està limitada a el que les empreses i editors que la controlen pugen a la pàgina web.

Web 2.0, en aquest cas, els lectors, també poden ser editors. Els propis usuaris són els qui creen i organitzen els continguts, fet dona lloc a Webs Socials.

Canal RSS, “canal de difusió de titulars”. Facilita estar al dia de les novetats que es publiquen als nostres webs preferits, sense necessitat de visitar-los periòdicament.

Firefox, és un navegador d’internet, que pot treballar amb pestanyes, i segons el que diuen, és el navegador més ràpid i segur que hi ha. És un software lliure (al contrari que l’internet explorer que és un software propietari), no pertany a cap empresa, està creat per un conjunt d’usuaris.
És gratuït i té tot tipus de complements que faciliten el treball com ara el diccionari incorporat, o el foxtab, la visualització i redistribució de les pestanyes, agrupant-les totes en una.

Google, és un buscador, un cercador de webs, que permet fer una cerca més avançada i precisa perquè obtinguem els resultats que realment busquem. Cal aprendre a seleccionar, buscar, cercar informació amb criteris de fiabilitat i adequació. També gaudeix d’un traductor, . S’ha de tenir en compte, els drets d’autos, ja que tota obra té un creador, i s’ha de reconèixer l’autoria. És un delicte que es procura fer a la intimitat, i on no trobem diferència entre l’original i la còpia, per això, cal citar sempre a l’autor de l’imatge i la web on s’ha cercat. Per evitar problemes, és interessant fer servir el portal flickr per a compartir fotografies.

Com sabem que una informació és certa a la World Wide Web?
Hem de parar atenció a la font que cerquem, a l’autor d’aquesta, i es recomanable comparar per contrarestar la informació amb altres fonts.

On guardem les webs que ens interessen?
- Historial
- Favoritos (marcadors), un dels problemes que ens presenten aquests, es que la informació que hi emmagatzemem només queda registrada en el PC en el qual ho gravem, i no podem consultar les nostres webs d’interès des de qualsevol altre ordinador.
Unes de les solucions que ens poden anar bé, es guardar-nos les adreces a l’iGoogle o penjar-les al nostre bloc personal.

Per poder emmagatzemar, valorar, compartir i comentar les webs que anem visitant amb altre gent, són útils aquests dos marcadors socials:
- delicious, permet emmagatzemar, escriure comentaris i posar etiquetes. Serbeix com a eina de marcadors social. permet compartir els webs amb la resta d'usuaris mitjançant la creació d'un perfil públic.
- meneame
Aquestes dues webs, són marcadors socials, que serveixen per compartir la informació que més es mou i interessa avui en dia a la xarxa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada